15-20
0,6 kg CO2e
Vegetariskt
Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- tomatpuré
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Babyspenat
65 g
Bladpersilja
20 g
Svampfräs
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 615 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
- Svampfräs: Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skiva salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering).
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat.
- Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré och vispgrädde. Låt koka ihop ca 1 min.
- Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampfräs, sparat pastavatten och babyspenat.
- Toppa het svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.