Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- vatten
- neutral olja
- sambal oelek
- salt
Sås
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Flytande honung
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Grönsaker
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Chilistekt fläskfärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Tillbehör
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 654 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till nudlarna i steg 4.
- Sås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka vitlök och koriander. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med japansk soja, flytande honung, vatten, majsstärkelse, malen ingefära och pressad saft från halva limen. Mixa till en sås med stavmixer.
- Grönsaker: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs broccoli och paprika ca 3 min. Lägg upp på ett fat och täck med plastfolie, spara pannan.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen.
- Chilistekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och lite salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Slå över såsen och koka upp. Sjud ca 1 min. Smaka av med lite salt.
- Klyfta resten av limen. Grovhacka koriander. Blanda ner fläskfärs och grönsaker i kastrullen med äggnudlar. Blanda väl. Servera i djupa tallrikar. Toppa med koriander och limeklyfta.