ViktVäktarna
Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad
4.12 (362)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- ketchup
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Milda mat 4%
1¼ dl
Japansk soja
1 msk
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Majs
1 förp
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Jasminris
1 dl
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 502 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Fräs fläskkotletterna ca 3 min per sida.
Blanda Milda mat, japansk soja, ketchup, sambal oelek och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över kotletterna, koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd köttet efter halva tillagningstiden.
Häll av majs. Skär tomat i mindre bitar och lägg allt i en salladskål. Blanda ner mixsallad vid servering.
Grovhacka bladpersilja. Servera stekt fläskkotlett med sås, toppad med persilja, jasminris och grönsallad.
Smaklig måltid!