30-40
10
Points®värde per portion
Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
- ketchup
- sambal oelek
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Sallad
Majs
1 förp
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Till servering
Jasminris
1 dl
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Fräs fläskkotletterna ca 3 min per sida.
- Blanda Milda mat, japansk soja, ketchup, sambal oelek och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över kotletterna, koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd köttet efter halva tillagningstiden.
- Sallad: Häll av majs. Skär tomat i mindre bitar och lägg allt i en salladskål. Blanda ner mixsallad vid servering.
- Grovhacka bladpersilja. Servera stekt fläskkotlett med sås, toppad med persilja, jasminris och grönsallad.