Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad

ViktVäktarna

10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad

4.11 (338)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • ketchup
  • sambal oelek
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Majs
1 förp
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Jasminris
1 dl
Bladpersilja
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Fräs fläskkotletterna ca 3 min per sida.
Blanda Milda mat, japansk soja, ketchup, sambal oelek och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över kotletterna, koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd köttet efter halva tillagningstiden. 
Häll av majs. Skär tomat i mindre bitar och lägg allt i en salladskål. Blanda ner mixsallad vid servering.
Grovhacka bladpersilja. Servera stekt fläskkotlett med sås, toppad med persilja, jasminris och grönsallad.
Smaklig måltid!