Gnocchi med svamp, sötpotatis, grönkål och parmesan
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- vatten
Ugnsrostad sötpotatis/crème
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Parmesanost i bit, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vatten
1½ msk
Gnocchipanna
Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Grönkål
100 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
2 tsk
Timjan
20 g
Salt
Svartpeppar
Till servering
Parmesanost i bit, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Frömix
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå till punkt 5.
- Ugnsrostad sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills den har fått fin färg.
- Gnocchipanna: Repa och dela grönkålen i små bitar (kasta stammarna). Finhacka gul lök och skiva champinjoner.
- Hetta upp hälften av olivoljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och champinjoner ca 5 min, blanda ner grönkål och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
- Häll av gnocchi. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner grönsakerna tillsammans med hälften av den rostade sötpotatisen i stekpannan med gnocchin. Riv över parmesanost och tillsätt timjan, blanda runt. Ta från värmen.
- Sötpotatiscrème: Finriv parmesanost. Lägg resten av sötpotatisen i en mixerbunke. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och riven parmesan. Mixa med stavmixer till en slät crème. Späd eventuellt med lite mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera gnocchipanna med sötpotatiscrème. Toppa med frömix.