Gnocchi med svamp, sötpotatis, grönkål och parmesan
35-45
Laktosfri
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Gnocchi med svamp, sötpotatis, grönkål och parmesan

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
 • Mjölk,
 • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

 • bakplåtspapper
 • olivolja
 • salt
 • svartpeppar
 • vitvinsvinäger
 • vatten

Ugnsrostad sötpotatis/crème

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Parmesanost i bit, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vatten
1½ msk

Gnocchipanna

Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Grönkål
100 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
2 tsk
Timjan
20 g
Salt
Svartpeppar

Till servering

Parmesanost i bit, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Frömix
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

 1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå till punkt 5.
 2. Ugnsrostad sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills den har fått fin färg.
 3. Gnocchipanna: Repa och dela grönkålen i små bitar (kasta stammarna). Finhacka gul lök och skiva champinjoner.
 4. Hetta upp hälften av olivoljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och champinjoner ca 5 min, blanda ner grönkål och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
 5. Häll av gnocchi. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
 6. Blanda ner grönsakerna tillsammans med hälften av den rostade sötpotatisen i stekpannan med gnocchin. Riv över parmesanost och tillsätt timjan, blanda runt. Ta från värmen. 
 7. Sötpotatiscrème: Finriv parmesanost. Lägg resten av sötpotatisen i en mixerbunke. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och riven parmesan. Mixa med stavmixer till en slät crème. Späd eventuellt med lite mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 8. Servera gnocchipanna med sötpotatiscrème. Toppa med frömix.