ViktVäktarna
Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon
3.81 (273)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- vatten
Purjolök
½ st
Potatis
250 g
Morötter
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbacon
1 förp
Flytande margarin
½ tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1 krm
Milda mat 4%
2 ½ dl
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 320 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 41 g
- Protein:
- 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla kycklingbacon.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs kycklingbacon ca 3 min. Tillsätt purjolöken och fräs ca 5 min, tills löken mjuknat något. Blanda ner potatis, morötter och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vatten, smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 12 min.
Rör ner Milda mat och koka upp och sjud ca 5 min, tills potatisen mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Lägg upp potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon i djupa tallrikar, toppa med persilja. Servera direkt!
Smaklig måltid!