30-40
9
Points®värde per portion
Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Potatis- och purjolökssoppa
Purjolök
½ st
Potatis
250 g
Morötter
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbacon
1 förp
Flytande margarin
½ tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1 krm
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2 ½ dl
Svartpeppar
Till servering
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla kycklingbacon.
- Potatis- och purjolökssoppa: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs kycklingbacon ca 3 min. Tillsätt purjolöken och fräs ca 5 min, tills löken mjuknat något. Blanda ner potatis, morötter och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vatten, smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 12 min.
- Potatis- och purjolökssoppa: Rör ner Milda mat och koka upp och sjud ca 5 min, tills potatisen mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Hacka bladpersilja. Lägg upp potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon i djupa tallrikar, toppa med persilja. Servera direkt!