Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon

ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon

3.81 (273)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Purjolök
½ st
Potatis
250 g
Morötter
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbacon
1 förp
Flytande margarin
½ tsk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1 krm
Milda mat 4%
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
320 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
41 g
Protein:
15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla kycklingbacon.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs kycklingbacon ca 3 min. Tillsätt purjolöken och fräs ca 5 min, tills löken mjuknat något. Blanda ner potatis, morötter och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vatten, smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 12 min.
 Rör ner Milda mat och koka upp och sjud ca 5 min, tills potatisen mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Hacka bladpersilja. Lägg upp potatis- och purjolökssoppa med kycklingbacon i djupa tallrikar, toppa med persilja. Servera direkt!
Smaklig måltid!