35-45
Utan gluten
Vegetariskt
Bakade rödbetor med rotselleripuré och brynt smör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
Rotselleripuré
Rotselleri (Selleri)
300 g
Mospotatis
400 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Bakade betor
Kokt rödbeta
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk)
100 g
Apelsinsallad
Apelsin
1 st
Gröna linser
½ förp
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 575 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rotselleripuré: Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mixa till en slät puré. Smaka av med salt.
- Bakade betor: Tärna rödbetor i 2 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och smula fetaost över rödbetorna. Baka ytterligare ca 10 min högt upp i ugnen.
- Apelsinsallad: Skala och skiva apelsin. Häll av och skölj gröna linser. Grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Brynt smör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
- Fördela rotselleripuré i två skålar. Toppa med bakade betor och apelsinsallad. Ringla över brynt smör.