Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- grönsaksbuljong
Rostad blomkål
Blomkål
½ st
Citron
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bulgurpilaff
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Saffran
1 förp
Vatten
3 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Hasselnötsdukkah
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 537 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad blomkål: Skär blomkål i buketter. Skölj citron och finriv skalet. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen fått fin färg.
- Bulgurpilaff: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bulgur och saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med lite salt.
- Hasselnötsdukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
- Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken, med lite tryck, så att kärnorna lossnar. Halvera sedan granatäpplet och pilla ur kärnorna.
- Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar.
- Lägg upp bulgurpilaffen på ett serveringsfat. Servera toppad med rostad blomkål, getost, hasselnötsdukkah, granatäppelkärnor och persilja.