Vegetariskt
Spaghetti med rostad paprika- och mandelpesto, rosmarincrunch och chèvre
3.76 (153)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- rödvinsvinäger
Röd paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Parmesanost
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
25 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Rosmarin
5 g
Olivolja
Panko
½ förp
Salt
½ krm
Grönkål
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Spaghetti
200 g
Chèvre
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 722 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 91 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera röd paprika och plocka bort kärnhuset. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olja. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka och börjar få fin färg.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Plocka bladen från rosmarin. Finhacka rosmarinbladen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs panko ca 1 min, tills den börjar bli gyllenbrun. Blanda ner hackad rosmarin och salt. Låt bryna ytterligare ca ½ min, blanda hela tiden så det inte blir bränt. Lägg upp i en skål.
Finriv parmesan. Lägg rostad paprika, riven parmesan, pressad vitlök, mandelspån, salt och olivolja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med rödvinsvinäger (ca 1 tsk).
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när ni häller av pastan.
Plocka grönkål från stammen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönkål ca 3 min. Pressa ner vitlök och krydda med salt. Stek ytterligare ca 1 min.
Blanda ihop nykokt pasta med paprika- och mandelpeston. Späd med pastavatten till önskad konsistens.
Bryt bitar av chèvre. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med chèvre och rosmarincrunch. Servera med vitlöksstekt grönkål.
Smaklig måltid!