25-35
Vegetariskt
Spaghetti med rostad paprika- och mandelpesto, rosmarincrunch och chèvre
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- rödvinsvinäger
Paprika- och mandelpesto
Röd paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
25 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Rosmarincrunch
Rosmarin
5 g
Olivolja
Panko (Vete)
½ förp
Salt
½ krm
Vitlöksstekt grönkål
Grönkål
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 722 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Paprika- och mandelpesto: Halvera röd paprika och plocka bort kärnhuset. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olja. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka och börjar få fin färg.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
- Rosmarincrunch: Plocka bladen från rosmarin. Finhacka rosmarinbladen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs panko ca 1 min, tills den börjar bli gyllenbrun. Blanda ner hackad rosmarin och salt. Låt bryna ytterligare ca ½ min, blanda hela tiden så det inte blir bränt. Lägg upp i en skål.
- Paprika- och mandelpesto: Finriv parmesan. Lägg rostad paprika, riven parmesan, pressad vitlök, mandelspån, salt och olivolja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med rödvinsvinäger (ca 1 tsk).
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när ni häller av pastan.
- Vitlöksstekt grönkål: Plocka grönkål från stammen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönkål ca 3 min. Pressa ner vitlök och krydda med salt. Stek ytterligare ca 1 min.
- Blanda ihop nykokt pasta med paprika- och mandelpeston. Späd med pastavatten till önskad konsistens.
- Bryt bitar av chèvre. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med chèvre och rosmarincrunch. Servera med vitlöksstekt grönkål.