Spaghetti med rostad paprika- och mandelpesto, rosmarincrunch och chèvre
25-35
Vegetariskt

Spaghetti med rostad paprika- och mandelpesto, rosmarincrunch och chèvre

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger

Paprika- och mandelpesto

Röd paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
25 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk

Rosmarincrunch

Rosmarin
5 g
Olivolja
Panko (Vete)
½ förp
Salt
½ krm

Vitlöksstekt grönkål

Grönkål
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Paprika- och mandelpesto: Halvera röd paprika och plocka bort kärnhuset. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olja. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka och börjar få fin färg. 
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
  4. Rosmarincrunch: Plocka bladen från rosmarin. Finhacka rosmarinbladen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs panko ca 1 min, tills den börjar bli gyllenbrun. Blanda ner hackad rosmarin och salt. Låt bryna ytterligare ca ½ min, blanda hela tiden så det inte blir bränt. Lägg upp i en skål.
  5. Paprika- och mandelpesto: Finriv parmesan. Lägg rostad paprika, riven parmesan, pressad vitlök, mandelspån, salt och olivolja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med rödvinsvinäger (ca 1 tsk).
  6. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när ni häller av pastan.
  7. Vitlöksstekt grönkål: Plocka grönkål från stammen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönkål ca 3 min. Pressa ner vitlök och krydda med salt. Stek ytterligare ca 1 min.
  8. Blanda ihop nykokt pasta med paprika- och mandelpeston. Späd med pastavatten till önskad konsistens. 
  9. Bryt bitar av chèvre. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med chèvre och rosmarincrunch. Servera med vitlöksstekt grönkål.