30-40
Laktosfri
Grillat kalkonspett med ljummen asiatisk bulgursallad och limesmör
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- socker
- vitvinsvinäger
- olivolja
- grillspett
Limesmör
Lime, rivet skal
1 st
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
½ krm
Svartpeppar
Lime- och chilidressing
Röd chili
½ st
Lime, pressad saft
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Grillade kalkonspett
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Grillspett
Asiatisk bulgursallad
Morot
2 st
Pak choy
1 st
Bulgur (Vete)
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 591 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Limesmör: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skalet i en liten skål tillsammans med smör, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
- Lime- och chilidressing: Finhacka röd chili och lägg i en skål. Blanda med pressad saft från den använda limen, pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och japansk soja.
- Kalkonspett: Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Trä upp köttet på grillspett.
- Grilla eller stek kalkonspetten i en stekpanna med lite olivolja, ca 3 min per sida. Lägg över spetten i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Finstrimla pak choy och grovhacka koriander. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med kokt bulgur.
- Blanda ihop salladen med lime- och chilidressing. Servera nygrillade kalkonspett med limesmör och ljummen asiatisk bulgursallad.