Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- vatten
- tomatpuré
- sambal oelek
- kycklingbuljong
Auberginesallad
Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Svartpeppar
Köttfärsragu
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Tillbehör
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser auberginesallad: Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Lägg i en salladsskål.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Köttfärsragu: Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs och schalottenlök ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Auberginesallad: Finriv parmesan. Blanda aubergine med ruccola i salladskålen. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger och parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda avhälld pasta med köttfärsragu. Servera med auberginesallad.