Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- sambal oelek
- tomatpuré
- balsamvinäger
- flytande honung
- grillspett
- vitvinsvinäger
Rostade rotfrukter
Morot
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
BBQ chicken skewers
Kycklingfilé
300 g
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
Grillspett
4 st
Coleslaw
Morot
1 st
Vitkål
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 590 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
- Rostade rotfrukter: Skala morötter. Klyfta morötter och dela potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- BBQ sås: Blanda sambal oelek (efter smak), tomatpuré, kinesisk soja, balsamvinäger, olivolja, honung, paprikapulver och salt i en skål.
- Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda kycklingen med hälften av BBQ-såsen och trä upp bitarna på grillspetten. Lägg på plåten med rotfrukter och tillaga ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Coleslaw: Skala och grovriv morötter. Strimla vitkål. Lägg allt i en bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Pensla kycklingspetten med resten av BBQ-såsen. Servera BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter, coleslaw och matyoghurt.