BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter och coleslaw
30-40

BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter och coleslaw

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • flytande honung
  • grillspett
  • vitvinsvinäger

Rostade rotfrukter

Morot
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

BBQ chicken skewers

Kycklingfilé
300 g
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
Grillspett
4 st

Coleslaw

Morot
1 st
Vitkål
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 590 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
  2. Rostade rotfrukter: Skala morötter. Klyfta morötter och dela potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. BBQ sås: Blanda sambal oelek (efter smak), tomatpuré, kinesisk soja, balsamvinäger, olivolja, honung, paprikapulver och salt i en skål. 
  4. Skär kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en skål. Blanda kycklingen med hälften av BBQ-såsen och trä upp bitarna på grillspetten. Lägg på plåten med rotfrukter och tillaga ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Coleslaw: Skala och grovriv morötter. Strimla vitkål. Lägg allt i en bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Pensla kycklingspetten med resten av BBQ-såsen. Servera BBQ chicken skewers med rostade rotfrukter, coleslaw och matyoghurt.