Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
- vatten
- neutral olja
- socker
Laxfilé
Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
Svartpeppar
Teriyakisås
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Till servering
Jasminris
125 g
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 665 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Laxfilé: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Teriyakisås: Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, socker, pressad vitlök och malen ingefära.
- Skär gurka i strimlor och lägg i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering.
- Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, jasminris och rädisor.