Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- tomatpuré
Linssoppa
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
150 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Coconut cream
1 förp
Vatten
6 dl
Tomatpuré
1 msk
Till servering
Surdegspavé (Vete)
1 förp
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Linssoppa: Finhacka bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs allt med spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes ca 3 min.
- Tillsätt röda linser, coconut cream, vatten och tomatpuré. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
- Smaka av soppan med saft från halva limen. Skär resten av limen i klyftor. Tärna tomat. Grovhacka koriander.
- Toppa linssoppan med tomat och koriander. Servera med varm surdegspavé och limeklyftor.