30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Bakad sötpotatis med avokado, svarta bönor och picklad rödlök
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Bakad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Krispiga svarta bönor
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Snabbpicklad rödlök
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
3 tsk
Rödlök
1 st
Mashed avocado
Avokado
2 st
Koriander
20 g
Vitlök
½-1 klyfta
Lime
1 st
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Tillbehör
Srirachasås
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 627 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite neutral olja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
- Krispiga svarta bönor: Häll av svarta bönor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Snabbpicklad rödlök: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
- Mashed avocado: Skala, kärna ur och mosa avokado grovt med en gaffel. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad vitlök, pressad saft från en halv lime, salt och chili flakes. Klyfta resten av limen.
- Mosa innanmätet av sötpotatisen med en gaffel. Toppa bakad sötpotatis med krispiga svarta bönor, mashed avocado, snabbpicklad rödlök och srirachasås. Servera med limeklyfta.