25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- vitvinsvinäger
- flingsalt
- svartpeppar
Black bean curry
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Mango
1 st
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Curry
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Sallad
Romansallad
½ st
Rädisor
1 förp
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Flingsalt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Koriander
10 g
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 656 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och tärna mango. Häll av och skölj svarta bönor.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Black bean curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
- Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva rädisor tunt. Blanda i en salladsskål med lite vitvinsvinäger, chili flakes, flingsalt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka koriander och jordnötter. Strö koriander och jordnötter över currygrytan. Servera med nykokt bulgur och sallad.