15-20
Utan gluten
Vegetariskt
Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
Halloumigryta
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ msk
Mild senap (Senap)
2 tsk
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar
Grönsallad
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Till servering
Vildris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 628 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid - dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
- Förberedelser: Tärna halloumi och zucchini. Grovhacka bananschalottenlök.
- Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
- Halloumigryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek halloumi runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap och socker. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner halloumin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grönsallad: Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
- Servera halloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.