Creamy chicken pot med paprika och mango chutney
4.02 (375)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- kycklingbuljong
- sambal oelek
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Minutstrimlor
300 g
Salt
1 krm
Olja
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Mango chutney
1 ½ msk
Vispgrädde
½ dl
Babyspenat
30 g
Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 650 kcal
- Fett: 13 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla röd paprika. Klyfta rödlök tunt.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kyckling minutstrimlor ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Lyft upp och lägg på en tallrik, spara pannan.
Hetta upp lite ny neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna hastigt. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, sambal oelek och mango chutney. Låt puttra ca 2 min.
Lägg ner den stekta kycklingen i såsen. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd ner babyspenat i pannan.
Klyfta lime. Servera krämig kycklingpanna med nykokt basmatiris och limeklyftor.
Smaklig måltid!