Creamy chicken pot med paprika och mango chutney

Creamy chicken pot med paprika och mango chutney

4.02 (375)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • sambal oelek
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Minutstrimlor
300 g
Salt
1 krm
Olja
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Sambal oelek
½ tsk
Mango chutney
1 ½ msk
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Strimla röd paprika. Klyfta rödlök tunt. 
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kyckling minutstrimlor ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Lyft upp och lägg på en tallrik, spara pannan.
Hetta upp lite ny neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna hastigt. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, sambal oelek och mango chutney. Låt puttra ca 2 min.
Lägg ner den stekta kycklingen i såsen. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).  Vänd ner babyspenat i pannan. 
Klyfta lime. Servera krämig kycklingpanna med nykokt basmatiris och limeklyftor.
Smaklig måltid!