Het räkpasta med tomat, parmesan och persilja
4.01 (90)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- sambal oelek
- salt
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
1 dl
Vatten
½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Casarecce
200 g
Räkor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 637 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vattten till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök. Tärna tomat.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomat, crème fraiche, vatten, sambal oelek och salt. Låt puttra ca 5 min.
Blanda krämig pastasås med nykokt casarecce. Toppa med räkor och bladpersilja. Riv över parmesan.
Smaklig måltid!