Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- sambal oelek
- salt
Krämig pastasås
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 637 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vattten till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Tärna tomat.
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Krämig pastasås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomat, crème fraiche, vatten, sambal oelek och salt. Låt puttra ca 5 min.
- Blanda krämig pastasås med nykokt casarecce. Toppa med räkor och bladpersilja. Riv över parmesan.