Het räkpasta med tomat, parmesan och persilja
15-20

Het räkpasta med tomat, parmesan och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • sambal oelek
  • salt

Krämig pastasås

Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vattten till pastakoket i steg 3. 
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Tärna tomat.
  3. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Krämig pastasås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomat, crème fraiche, vatten, sambal oelek och salt. Låt puttra ca 5 min.
  5. Blanda krämig pastasås med nykokt casarecce. Toppa med räkor och bladpersilja. Riv över parmesan.