Het räkpasta med tomat, parmesan och persilja

Het räkpasta med tomat, parmesan och persilja

4.01 (90)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • sambal oelek
  • salt
Gul lök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk
Casarecce
200 g
(Vete)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vattten till pastakoket i steg 3. 
Hacka gul lök. Tärna tomat.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomat, crème fraiche, vatten, sambal oelek och salt. Låt puttra ca 5 min.
Blanda krämig pastasås med nykokt casarecce. Toppa med räkor och bladpersilja. Riv över parmesan.
Smaklig måltid!