Färsbiffar med risonisallad, basilika och stekt citron
30-40
Laktosfri

Färsbiffar med risonisallad, basilika och stekt citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Färsbiff

Blandfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Risonisallad

Risoni (Vete)
150 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
1 förp
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
1 st
Salt
Svartpeppar

Till servering

Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. 
  2. Färsbiff: Blanda ströbröd, vatten, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 7 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  3. Kvarta citron och stek ca 2 min på snittytorna, tills de fått rikligt med färg.  
  4. Risonisallad: Strimla rödlök. Tärna tomat och grovstrimla romansallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner risoni och basilika creme. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera färsbiffar med risonisallad och stekt citron.