Laktosfri
Utan gluten
Majspanerad torsk med currydressing och potatis
4.03 (316)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Majonnäs
½ dl
Mild senap
½ msk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majspanering
ca 1 dl förp
Curry
½ tsk
Ägg
1 st
Olja
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovriv grönt äpple och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, mild senap och curry. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela torskfilé i totalt 4 jämnstora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram två tallrikar. Blanda majspanering och curry på en och vispa upp ett ägg i den andra. Vänd fisken först i uppvispat ägg och slutligen i paneringen. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål.
Servera nystekt panerad torsk med currydressing, grönsaker och potatis.
Smaklig måltid!