Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- ägg
- neutral olja
Currydressing
Grönt äpple
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Mild senap (Senap)
½ msk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majspanerad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majspanering
ca 1 dl förp
Curry
½ tsk
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Sallad
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Till servering
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 649 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Currydressing: Grovriv grönt äpple och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, mild senap och curry. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Majspanerad torsk: Dela torskfilé i totalt 4 jämnstora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram två tallrikar. Blanda majspanering och curry på en och vispa upp ett ägg i den andra. Vänd fisken först i uppvispat ägg och slutligen i paneringen. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
- Sallad: Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål.
- Servera nystekt panerad torsk med currydressing, grönsaker och potatis.