Chicken vindaloo - stark kycklinggryta med basmatiris, yoghurt och koriander
30-40
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Chicken vindaloo - stark kycklinggryta med basmatiris, yoghurt och koriander

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • flytande honung

Chicken vindaloo

Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Röd chili
1 st
Neutral olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk

Tillbehör

Basmatiris
1 dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
½ msk
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till önskad hetta!

  1. Chicken vindaloo: Klyfta gul lök och cocktailtomat. Finhacka röd chili.
  2. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök på medelhög värme tills den börjar få färg, ca 5 min. Tillsätt röd chili (se tips!), pressad vitlök, garam masala, spiskummin och malen kanel och låt steka med under omrörning ca 30 sekunder. 
  3. Lägg i cocktailtomater och konserverade körsbärstomater. Koka upp och sjud ca 20 min, tills tomatsåsen tjocknat något. 
  4. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Chicken vindaloo: Skär kycklingfilé i ca 3x3 cm stora bitar och krydda med salt. Lägg ner kycklingbitarna i tomatsåsen. Koka upp och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och eventuellt mer garam masala. 
  6. Blanda matyoghurt med flytande honung i en skål.
  7. Toppa chicken vindaloo med koriander. Servera med basmatiris och honungsyoghurt.