Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing
Laktosfri

Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing

4.29 (814)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Sambal oelek
  • tomatpuré
  • socker
  • olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
Jasminris
125 g
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Socker
2 tsk
Olja
1 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
2 msk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
¼ dl
(Sojabönor, Vete)
Kinesisk soja
¼ dl
(Sojabönor, Vete)
Vatten
8 dl
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, sambal oelek, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Krossa vitlöksklyftan. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt den krossade vitlöksklyftan, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 15 min.
Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.
Smaklig måltid!