Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- kycklingbuljong
- tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- mjölk
Currygryta
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Malen kanel
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 614 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill ha mer hetta i grytan - tillsätt lite sambal oelek!
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna röd paprika. Skala och grovriv morot. Lägg upp allt i skålar.
- Currygryta: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt smulad kycklingbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, curry, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar.
- Blanda ner vetemjöl och mjölk och låt puttra ca 4 min. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
- Toppa currygrytan med tärnad paprika. Servera med nykokt ris och rivna morötter.