Stekt torsk med vitkål och rostad morotskräm
Laktosfri
Utan gluten

Stekt torsk med vitkål och rostad morotskräm

3.88 (139)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • vatten
Potatis
400 g
Ruccola
30 g
Vitkål
300 g
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Flytande honung
½ msk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Smör
½ msk
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Torkad dragon
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 533 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skär vitkål i grova bitar. Skala och skär morötter i mindre bitar och klyfta bananschalottenlök. Lägg allt på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö salt över alla grönsaker. Ringla honung över vitkålen. Rosta allt högt upp i ugnen ca 15 min.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Lägg all rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg ruccola och rostad vitkål på ett fat.
Servera stekt torskfilé med rostad vitkål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.
Smaklig måltid!