Lax med teriyakisås och gurksallad
Laktosfri

Lax med teriyakisås och gurksallad

4.09 (1586)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • vatten
  • olja
  • socker
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Salt
Svartpeppar
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Olja
1 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Jasminris
125 g
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 665 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, socker, pressad vitlök och malen ingefära.
Skär gurka i strimlor och lägg i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering.
Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, jasminris och rädisor.
Smaklig måltid!