Pannbiffar med rostad fänkål, löksky och picklad rödlök
3,6 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiffar med rostad fänkål, löksky och picklad rödlök

3.81 (314)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • ströbröd
  • mjölk
  • balsamvinäger
  • kycklingbuljong
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Fänkål
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ dl
Vatten
¾ dl
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Mjölk
1 msk
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Olivolja
Gul lök
1 st
Vatten
2 ½ dl
Olivolja
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 521 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta fänkål och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma lagen över löken. Låt stå till servering.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad timjan, salt och dijonsenap. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat, spara pannan.
Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan. Stek löken ca 3 min på medelvärme. Tillsätt vatten, socker, kinesisk soja, balsamvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja och strö över pannbiffarna. Servera med rostad fänkål, löksky, picklad rödlök och nykokt potatis.
Smaklig måltid!