Fish pakora - Indisk panerad fisk med mangochutney och ris
30-40

Fish pakora - Indisk panerad fisk med mangochutney och ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • vatten
  • neutral olja
  • salt

Fish pakora

Vetemjöl (Vete)
¾ dl
Majsstärkelse
1 msk
Garam masala
1 tsk
Vatten
¾ dl
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Neutral olja
Salt
½ tsk

Ingefärsstekt broccoli

Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Ingefära
½ bit
Babyspenat
30 g
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 768 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 112 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser fish pakora: Blanda vetemjöl, majsstärkelse och garam masala i en bunke. Vispa ner kallt vatten tills allt mjöl har löst sig och blivit en jämn smet. Skala och grovhacka ingefära, grön chili och vitlök, lägg allt i en mortel. Mortla till en puré (saknar du mortel så finhacka allt). Vispa ner i smeten och låt stå till steg 5. 
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ingefärsstekt broccoli: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Skala och finriv ingefära. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 3 min. Tillsätt ingefära och babyspenat, låt fräsa ½ min, krydda med lite salt. 
  4. Fish pakora: Dela torskfilé i mindre bitar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. 
  5. Doppa fiskbitarna i smeten. Lägg försiktigt ner fisken i den varma stekpannan och stek den i omgångar ca 2 min per sida, tills de har fått fin färg. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
  6. Klyfta lime. Servera nystekt fish pakora med ingefärsstekt broccoli, basmatiris, matyoghurt, mango chutney och limeklyfta.