Indisk thali med chana masala, raita och naanbröd
40-50
Vegetariskt

Indisk thali med chana masala, raita och naanbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • salt
  • vatten
  • smör
  • flytande honung

Chana Masala

Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Coconut cream
1 förp

Pulao

Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Lagerblad
1 st
Basmatiris
125 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
¼ tsk
Grön chili
½-1 st
Koriander
20 g

Raita

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
2 krm
Salt
1 krm

Currystekt kål

Vitkål
150 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Curry
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Mild senap (Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Vatten
½ dl

Till servering

Mango chutney
1 burk
Naanbröd (Mjölk, Vete, Laktos)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 954 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 139 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Chana masala: Skiva gul lök tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
  2. Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda ner vatten, coconut cream, tomat och kikärtor. Sjud till servering. Smaka av med lite salt.
  3. Pulao: Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och lagerblad ca 5 min. Tillsätt basmatiris, vatten och salt. Låt koka ca 12 min. Skiva grön chili tunt och blanda ner i riset. Toppa med koriander.
  4. Raita: Grovriv snackgurka. Blanda i en skål med matyoghurt, spiskummin och salt. 
  5. Currystekt kål: Strimla vitkål. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål ca 4 min. Tillsätt curry, honung, senap och salt, fräs ytterligare ca 2 min på hög värme. Häll på vatten och låt koka in. 
  6. Till servering: Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen. 
  7. Servera chana masala, pulao, currystekt kål, raita, naanbröd och mango chutney i separata skålar eller på en indisk thali (metalltallrik med separata fack).