Navratan korma med rostad blomkål, koriander och cashewtopping
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Navratan korma med rostad blomkål, koriander och cashewtopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • cashewnötter,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • smör

Rostad blomkål

Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk

Korma

Potatis
100 g
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Kormasås (Senap, Mandel)
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt

Cashewtopping

Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
1 krm
Koriander
20 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 723 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skär blomkål i mindre buketter. Skala och tärna potatis (ca 1x1 cm stora bitar). Klyfta gul lök.
  3. Rostad blomkål: Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg. 
  4. Korma: Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek potatis och lök ca 2 min. Tillsätt kormasås, fräs ytterligare ca 1 min. Häll ner grädde, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt koka ihop ca 25 min, tills potatisen mjuknat. 
  5. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Cashewtopping: Grovhacka cashewnötter och torkade aprikoser. Hetta upp smör i en stekpanna och rosta cashewnötter och aprikoser ca 2 min. Krydda med lite salt. Dra från värmen och blanda med koriander.
  7. Korma: Blanda ner rostad blomkål i korman. Smaka av med lite salt. Späd eventuellt korman med lite vatten. 
  8. Servera korma med basmatiris. Toppa med cashewtopping.