Butter chicken med basmatiris, kachumbar och koriander
30-40
Utan gluten

Butter chicken med basmatiris, kachumbar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • salt
  • olivolja

Butter chicken

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Kycklingfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Butter chicken paste
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
½ tsk
Salt
1 krm

Kachumbar - granatäppelsallad

Granatäpple
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
1 st
Olivolja
Salt
1 krm

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 807 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Butter chicken: Klyfta gul lök. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär kyckling i mindre bitar.
  3. Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs kyckling, gul lök, vitlök och ingefära ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt butter chicken paste och blanda runt. Blanda ner krossade tomater, vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka eventuellt av med mer salt.
  4. Kachumbar: Halvera och banka ut (med en träslev på baksidan av granatäpplet) kärnorna från granatäpplet ner i en skål. Tärna gurka och tomat. Finhacka rödlök och koriander. Lägg allt i skålen. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Blanda ner i salladsskålen tillsammans med olivolja och salt.
  5. Servera butter chicken med basmatiris och kachumbar. Toppa med lite extra färsk koriander.