Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto

ViktVäktarna

Laktosfri
Vegetariskt

Pasta och zucchini med krämig hasselnöt- och bönpesto

2.99 (135)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Citron
1 st
Små vita bönor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Babyspenat
15 g
Basilika creme
½ förp
(Mjölk, Ägg)
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Salt
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Zucchini
1 st
Linguine
125 g
(Vete)
Babyspenat
15 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
424 kcal
Fett:
13 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj vita bönor. Ansa haricots verts.
 Lägg bönor, pressad vitlök, babyspenat, basilika creme, rivet citronskal och hasselnötter i en matberedare (eller använd en stavmixer). Mixa till en grov röra. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft.
Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan. 
Blanda bönpesto med pasta, haricots verts och zucchini. Späd med kokvattnet, lite i taget, och rör om så att det blir krämigt. Rör ner babyspenat så att den precis blir varm. Servera direkt!
Smaklig måltid!