ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis
4.09 (776)
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Vatten
1½ dl
Socker
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Potatis
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
BBQ-sås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 465 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå i kylen till servering.
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Blanda nötfärs, chipotlekrydda, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär tomat i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök och tomat. Servera med bbq-sås.
Smaklig måltid!