Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja
35-45
Laktosfri
Vegetariskt

Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar

Citrondressad rödkål

Rödkål
150 g
Salt
½ tsk
Citron, tvättad
1 st
Olivolja
½ msk

Hummus

Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Vatten
½ dl

Kryddstekta kikärtor

Olivolja
Kikärtor, avhällda
1 förp
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk

Tillbehör

Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Snackoliver
1 förp
Olivolja
Chili flakes
Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 656 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Citrondressad rödkål: Strimla rödkål i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med salt. Blanda väl med händerna tills kålen mjuknar något. Finriv det yttersta skalet och pressa ur cirka ½ msk saft från citronen. Blanda rödkålen med citronzest, citronsaft och olivolja. Ställ i kylen till servering.
  3. Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke, tillsätt pressad citronsaft (från resten av den använda citronen), vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt.
  4. Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  5. Kryddstekta kikärtor: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt kikärtor och krydda med salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3 min.
  6. Tillbehör: Tärna snackgurka, finhacka rödlök och halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja och häll av oliver.
  7. Lägg hummus på en tallrik. Toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chili flakes, och oliver. Ringla olivolja över allt. Servera med surdegspavé och citrondressad rödkål.