25-35
Laktosfri
Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- neutral olja
- salt
Till servering
Jasminris
125 g
Woksås
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Vatten
2 dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
2 tsk
Kalkonwok
Kalkonfärs
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Lime- och pakchoysallad
Pak choy
1 st
Lime
1 st
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 760 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
- Förberedelse kalkonwok: Skala och finhacka ingefära och klyfta gul lök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka er gärna fram till lagom mängd.
- Lime- och pakchoysallad: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en bunke. Finstrimla pakchoy och blanda ner i bunken. Krydda med lite salt.
- Kalkonwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt lök, ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås, cashewnötter och röd chili. Låt koka ihop ca ½ min.
- Servera kalkonwok med jasminris och pakchoysallad.