Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili
25-35
Laktosfri

Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Till servering

Jasminris
125 g

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Vatten
2 dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
2 tsk

Kalkonwok

Kalkonfärs
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g

Lime- och pakchoysallad

Pak choy
1 st
Lime
1 st
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 753 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
  3. Förberedelse kalkonwok: Skala och finhacka ingefära och klyfta gul lök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka er gärna fram till lagom mängd.
  4. Lime- och pakchoysallad: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en bunke. Finstrimla pakchoy och blanda ner i bunken. Krydda med lite salt.
  5. Kalkonwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt lök, ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås, cashewnötter och röd chili. Låt koka ihop ca ½ min.
  6. Servera kalkonwok med jasminris och pakchoysallad.