Pasta med cashewnöt- och rostad paprikasås och basilikamarinerad mozzarella
20-30
Vegetariskt

Pasta med cashewnöt- och rostad paprikasås och basilikamarinerad mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Cashewnöt- och rostad paprikasås

Gul lök
1 st
Röd paprika
2 st
Vitlök
2 klyfta
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Basilikamarinerad mozzarella

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
1 förp

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Babyspenat
30 g
Frömix
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 806 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser cashewnöt- och rostad paprikasås: Klyfta gul lök. Dela röd paprika och ta bort innanmätet. Lägg paprikan på en ugnsplåt med skinnsidan upp och smörj in med lite olivolja. Lägg löken och oskalade vitlöksklyftor bredvid paprikan och rosta ca 15 min i mitten av ugnen, tills paprikan fått färg. 
  3. Basilikamarinerad mozzarella: Bryt mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner basilika creme.
  4. Koka mezze maniche enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
  5. Cashewnöt- och rostad paprikasås: Lägg löken och hälften av den rostade paprikan i en mixerbunke. Skär andra hälften i mindre bitar. Kläm ut vitlöken ur skalen och lägg i mixerbunken tillsammans med cashewnötter, pressad saft från citronen (ca 1 msk), salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer salt och citronsaft.
  6. Blanda avhälld pasta med cashewnöt- och rostad paprikasås. Späd eventuellt med lite sparat pastavatten om pastan blir för tjock. Vänd ner paprikabitar, babyspenat. Servera toppad med basilikamarinerad mozzarella och frömix.