Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter
Laktosfri

Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter

3.84 (147)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morot
2 st
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt
Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
597 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och grovriv morötter. Kvarta champinjoner. Skär hälften av salladslöken i stavar. Strimla resten av salladslöken (spara till servering). 
 Blanda pressad limesaft, socker och lite salt i en skål. Vänd ner rivna morötter.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg. 
Sänk till medelvärme. Rör ner salladslöksstavar, kinesisk soja, malen ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, vatten, sambal oelek, socker och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera dan dan stir fry med jasminris och morotssallad. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön (se tips!).
Smaklig måltid!