Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- sambal oelek
Morotssallad
Morot
2 st
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt
Dan dan stir fry
Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 597 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Kvarta champinjoner. Skär hälften av salladslöken i stavar. Strimla resten av salladslöken (spara till servering).
- Morotssallad: Blanda pressad limesaft, socker och lite salt i en skål. Vänd ner rivna morötter.
- Dan dan stir fry: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg.
- Sänk till medelvärme. Rör ner salladslöksstavar, kinesisk soja, malen ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, vatten, sambal oelek, socker och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Servera dan dan stir fry med jasminris och morotssallad. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön (se tips!).