Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander

4.09 (403)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • flingsalt
Röda linser
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
6 dl
Ras el hanout
½ msk
Pizzasås
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Flingsalt
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 763 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 117 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skölj röda linser i kallt vatten. Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, pizzasås och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
 Dela surdegsbaguette på längden. Ringla över olivolja och strö på sesamfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg.
Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa linssoppan med tomat och resten av koriandern. Servera med sesambröd.
Smaklig måltid!