Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
- olivolja
- smör, rumstempererat
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Ruccola
65 g
Tomatbräserad fläskkolett
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Olivolja
Persilladesmör
Smör, rumstempererat (Mjölk)
25 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 545 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i portionsbitar och krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
- Tomatbräserad fläskkolett: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna. Stek fläskkotletter ca 2 min per sida. Tillsätt lök, konerverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 7 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om såsen blir för tjock så späd med lite extra vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Persilladesmör: Mosa ihop rumstempererat smör och persillade på ett fat.
- Servera tomatbräserade fläskkotletter med bulgur, persilladesmör och ruccola.