Grillkryddad kyckling med bulgursallad
30-40

Grillkryddad kyckling med bulgursallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Grillkryddad kyckling

Paprikapulver
1 msk
Socker
½ msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Bakplåtspapper
1 st

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
10 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g

Dressing

Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Tillbehör

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 552 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Servera sallad och dressing var för sig och låt alla ringla dressing över sin egen tallrik!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Grillkryddad kyckling: Blanda paprikapulver, socker, olivolja, spiskummin, salt, malen ingefära och pressad vitlök i en bunke.
  3. Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i bunken och gnid in kryddorna ordentligt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong.
  5. Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, vatten, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  6. Bulgursallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad och dressing (se tips!). Toppa bulgursalladen med hackad persilja. 
  7. Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.