30-40
Laktosfri
Japchae - sojamarinerade nudlar med grönsaker räkor och sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- svartpeppar
- neutral olja
- salt
Dressing
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Socker
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
1 krm
Nudlar och grönsaker
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Shiitake
100 g
Neutral olja
Salt
Till servering
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Röd chili
½-1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 504 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Nudlar: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Till servering: Rosta alla sesamfrön i en torr och het rymlig stekpanna. Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
- Dressing: Blanda japansk soja, socker, sesamolja, pressad vitlök, sesamfrön och nymald svartpeppar i en skål.
- Grönsaker: Skala morot. Strimla morot, röd paprika, gul lök och pak choy. Skär shiitake i mindre bitar.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan. Fräs morot, lök och shiitake ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg allt i en salladsskål.
- Lägg ner avhällda äggnudlar i salladsskålen tillsammans med röd paprika och pak choy. Tillsätt dressingen och blanda väl. Låt gärna allt marineras i ca 5 min.
- Häll av räkor och strimla röd chili, blanda ner i nudelsalladen. Servera i djupa skålar och toppa med resten av sesamfröna.