1,0 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Bulgogi med marinerad fläskkarré
päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs4.5 (506)
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Gemsallad
1 förp
Snackgurka
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
2 msk
Socker
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Sesamfrön
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 msk
Japansk soja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Päron
1 st
Pak choy
1 st
Majonnäs
½ dl
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 900 kcal
- Fett: 44 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ihop pressad vitlök, sesamolja, japansk soja, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna strimlor. Blanda ner köttet i marinaden och låt marinera ca 20 min.
Blanda majonnäs, sesamolja och japansk soja i en liten skål.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en rymlig bunke och blanda ner pressad vitlök, tomatpurè, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och chili flakes. Skär päron i små tärningar och finstrimla pak choy. Lägg ner i bunken och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek det marinerade köttet ca 6 min, tills det fått en fin karamelliserad yta och är helt genomstekt.
Bryt blad av gemsallad och skär gurka i tunna skivor. Servera fläskkarré, päronsallad, jasminris, sesammajonnäs och gurkskivor i salladsblad.
Smaklig måltid!