Gnocchi med svamp, sötpotatis, grönkål och parmesan

ViktVäktarna

Laktosfri

Gnocchi med svamp, sötpotatis, grönkål och parmesan

3.58 (173)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Parmesanost i bit, (10 g)
½ bit
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vatten
1½ msk
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Grönkål
100 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
2 tsk
Timjan
20 g
Salt
Svartpeppar
Parmesanost i bit, (10 g)
½ bit
(Mjölk)
Frömix
1 msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
491 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå till punkt 5.
Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills den har fått fin färg.
Repa och dela grönkålen i små bitar (kasta stammarna). Finhacka gul lök och skiva champinjoner.
Hetta upp hälften av olivoljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och champinjoner ca 5 min, blanda ner grönkål och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Häll av gnocchi. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner grönsakerna tillsammans med hälften av den rostade sötpotatisen i stekpannan med gnocchin. Riv över parmesanost och tillsätt timjan, blanda runt. Ta från värmen. 
 Finriv parmesanost. Lägg resten av sötpotatisen i en mixerbunke. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och riven parmesan. Mixa med stavmixer till en slät crème. Späd eventuellt med lite mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera gnocchipanna med sötpotatiscrème. Toppa med frömix.
Smaklig måltid!