Sesam- och ingefärsstekt färs med lime, pak choy- och päronsallad
15-20
Laktosfri

Sesam- och ingefärsstekt färs med lime, pak choy- och päronsallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Sesam- och ingefärsstekt färs

Nötfärs
250 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Neutral olja

Pak choy- och päronsallad

Pak choy
1 st
Päron
1 st
Lime
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Ris

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sesam- och ingefärsstekt färs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt sesamolja och "soja- och ingefärssås". Sjud ca 3 min. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
  3. Pak choy- och päronsallad: Strimla pak choy och päron. Lägg i en skål och blanda med pressad saft från lime, lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar.
  4. Servera sesam- och ingefärsstekt färs med jasminris och pak choy- och päronsallad.