Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Salsicciagryta
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 775 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Salsicciagryta: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
- Servering: Tärna tomat och snackgurka. Lägg upp tomat, gurka och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera med grönsaker och riven parmesanost.