Utan gluten
Kyckling med dragonyoghurt, basilikadressad tomatsallad och rostad potatis
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Minutfilé
330 g
Salt
Örtmix
1 förp
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Torkad dragon
½ msk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Basilika creme
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
Krydda kyckling minutfilé med salt och örtmix. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon, salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat i bitar och lägg en skål. Blanda ner basilika creme och ruccola. Smula över fetaost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera örtstekt kyckling med dragonyoghurt, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!