Laktosfri
Utan gluten
Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili
4.1 (113)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Japansk soja
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
2 tsk
Kalkonfärs
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Cashewnötter
40 g
Pak choy
1 st
Lime
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
Skala och finhacka ingefära och klyfta gul lök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka dig fram till lagom hetta.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en bunke och pressa ner limesaft. Finstrimla pakchoy och blanda ner i bunken. Krydda med lite salt.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt lök, ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås, cashewnötter och röd chili. Låt koka ihop ca ½ min.
Servera kalkonwok med jasminris och pak choysallad.
Smaklig måltid!