Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Hummusbowl

med citrondressad rödkål, oliver och persilja
Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Rödkål
150 g
Salt
½ tsk
Citron, tvättad
1 st
Olivolja
½ msk
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Vatten
½ dl
Olivolja
Kikärtor, avhällda
1 förp
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Snacksoliver
1 förp
Olivolja
Chili flakes
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
649 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin eller osthyvel för extra tunna strimlor!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen till servering.
 Strimla rödkål tunt (se tips). Lägg i en bunke och blanda med salt. Blanda väl med händerna tills kålen mjuknar något. Finriv det yttersta skalet och pressa ur cirka ½ msk saft från citronen. Blanda rödkålen med citronzest, citronsaft och olivolja. Ställ i kylen till servering.
Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke, tillsätt pressad citronsaft (från resten av den använda citronen), vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt.
Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt kikärtor och krydda med salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3 min.
 Tärna snackgurka, finhacka rödlök och halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja.
Lägg hummus på en tallrik. Toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chili flakes, och oliver. Ringla olivolja över allt. Servera med surdegspavé och citrondressad rödkål.
Smaklig måltid!