Laktosfri
Karibisk kyckling med morotscrème, ananassalsa och färsk mynta
4.04 (176)
Under 50 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- smör
Morot
1 st
Smör
2 msk
Japansk soja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Lime
1 st
Rödlök
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm
Matvete
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om ni vill grilla, tänd grillen.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot (max 100 g) i små bitar. Koka mjuka i en liten kastrull.
Blanda pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och sambal oelek i en bunke. Blanda ner kycklinglårfilé och låt marinera minst 15 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök. Skala och tärna ananas. Strimla mynta (spara några blad till servering). Blanda allt i en skål. Tillsätt finrivet limeskal och smaka av med pressad saft från limen (beroende på sötman i ananasen) och lite salt.
Smält smör. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Tillsätt smält smör och japansk soja. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer soja.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 4 min per sida i lite neutral olja, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med morotscrème, ananassalsa och matvete. Toppa med några blad färsk mynta.
Smaklig måltid!