ViktVäktarna
Utan gluten
Chicken vindaloo - stark kycklinggryta
med basmatiris, yoghurt och koriander3.85 (142)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Röd chili
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
½ förp
Spiskummin
½ förp
Malen ingefära
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Basmatiris
1 dl
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till önskad hetta!
Klyfta gul lök och cocktailtomat. Finhacka röd chili.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök på medelhög värme tills den börjar få färg, ca 5 min. Tillsätt röd chili (se tips!), pressad vitlök, garam masala, spiskummin och malen ingefära och låt steka med under omrörning ca 30 sekunder.
Lägg i cocktailtomater och konserverade körsbärstomater. Koka upp och sjud ca 20 min, tills tomatsåsen tjocknat något.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfilé i ca 3x3 cm stora bitar och krydda med salt. Lägg ner kycklingbitarna i tomatsåsen. Koka upp och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt mer garam masala.
Blanda matyoghurt med flytande honung i en skål.
Toppa chicken vindaloo med koriander. Servera med basmatiris och honungsyoghurt. Toppa med chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!