25-35
Laktosfri
Pankopanerad fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- neutral olja
- smör
- vitvinsvinäger
Rostad bulgur
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
1 klyfta
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Pankopanerad fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Kryddsmör
Smör (Mjölk)
25 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Curry
½ tsk
Tomat- och jalapenosalsa
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
½-1 st
Koriander
20 g
Olivolja
Salt
Vitvinsvinäger
Näringsvärde per portion
- Energi 688 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Rostad bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs bulgur och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme under lock ca 10 min.
- Kryddsmör: Mosa ihop smör (rumstempererat), persillade och curry på ett fat.
- Tomat- och jalapenosalsa: Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Strimla jalapeno (för en mildare salsa ta bort frö och fröfäste). Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
- Pankopanerad fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 portionsbitar. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på den ena, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd fläskkotletterna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek panerade fläskkotletter ca 3 min per sida, tills de är frasiga, gyllenbruna och helt genomstekta.
- Servera pankostekt fläskkotlett med kryddsmör, tomat- och jalapenosalsa och rostad bulgur.